O nama


NAŠA VIZIJA.


Ozbiljan pristup, dugogodišnje iskustvo i stručna tim dovelo je poduzeće Toya Grupa do statusa renomiranog proizvođača jednokratne ambalaže za piće i jednokratne ambalaže za mljekarsku industriju te regionalno prepoznatljivog proizvođač ambalaže široke namjene. Naša vizija je biti značajan gospodarski subjekt u regiji koji će istovremeno biti prepoznat na svjetskom tržištu po kvaliteti i usluzi koju pruža svojim klijentima.NAŠA MISIJA


Lokacija našeg proizvodnog pogona nalazi se uz sam rub granice s Mađarskom. Zahvaljujući Toya Grupi i još nekolicini poduzeća, taj rubni, gotovo zabačeni dio sjeverne Hrvatske, zaživio je zahvaljujući kontinuiranom ulaganju te pozitivnoj tendenciji rasta zapošljavanja. Naša misija je da i dalje doprinosimo gospodarskom rastu lokalne zajednice u kojoj se nalazi naš proizvodni pogon te da razvijamo nove tehnologije kojima bismo mogli konkurirati na globalnom tržištu. Toya Grupa također stavlja održivi razvoj kao jednu od smjernica prema kojoj se kreće. Novi planirani proizvodni pogon koji je u procesu izgradnje, biti će upravo baziran na održivom i zelenom konceptu.


Jeste li znali?!

Najnovije studije potvrđuju da je plastična ambalaža najbolji izbor za okoliš! Naime kada bi se plastična ambalaža zamijenila ambalažom od alternativnih materijala, trošilo bi se više energije i više stakleničkih plinova bi se emitiralo u okoliš. Utjecaj plastične ambalaže na okoliš preuzet je iz izvještaja Utjecaj plastike na potrošnju energije i emisije stakleničkih plinova u Europi, koji je objavljen u časopisu Polimeri 2/2010.

RAZVOJ TVRTKE

Počeci Toya Grupa poduzeća sežu u 1987.godinu, kada je osnovan obrt pod nazivom „Veplast“, kao tada jedini dozvoljeni oblik privatnog poduzetništva. Gospodin Vlahek sa svojih 10-tak zaposlenih započinje preradu polietilena. Izrađuju folije za prehrambenu industriju, termo-skupljajuće folije te prozirne i obojene vrećice različitih dimenzija i oblika.

Tijekom godina tvrtka je pratila trendove kojima je tendirala prehrambena industrija zbog čega je 1997. godina Toya Grupa otvorila vrata novog suvremenog pogon za proizvodnju čaša i posudica od polistirena i polipropilena.

U obiteljskom poduzeću Toya Grupa poduzetnička odgovornost već je odavno svakodnevna praksa. Gospodin Vlahek razvijao je načela i postupke kojima je bio orijentiran na stabilan ekonomski razvoj poduzeća, umjesto ostvarivanje brze maksimalne dobiti. Tu politiku poslovanja preuzeli su i njegovi sinovi, obojica diplomirani ekonomisti, koji danas, uz mentorstvo svog oca, uspješno vode tvrtku.

Danas Toya Grupa sa 70-tak zaposlenika i poslovnom suradnjom sa svim vodećim regionalnim mljekarama kao i konstantnim porastom interesa kupaca iz inozemstva, uživa povjerenje ozbiljnog proizvođača plastične ambalaže i prerađivača plastičnih masa. Zadovoljstvo u poslovanju s nama ogleda se u osobinama koje nas čine prepoznatljivim, a to su kreiranje proizvoda u skladu sa vašim željama i potrebama.


KRONOLOGIJA RAZVOJA TVRTKE

 • 1986

  Gosp. Antun Vlahek otvara obrt za proizvodnju PE vrećica na lokaciji svojih roditelja.
 • 1991

  Osnivanje Toya d.o.o. i proširenje proizvodnje na istoj lokaciji.
 • 1995

  Izgradnja nove hale na istoj lokaciji.
 • 1997

  Početak proizvodnje PS čaša za mljekarsku industriju.
 • 2003

  Kupnja dioničkog društva Meplast, najvećeg poduzeća za proizvodnju plastične ambalaže u bivšoj Jugoslaviji. Tvrtka Toya Grupa, slušajući tržište te stručnjake koje je preuzela iz Meplasta, europskog lidera u proizvodnji prehrambenu ambalažu, koji je gotovo četrdesetak godina uspješno poslovao na ovim područjima, orijentira se na proizvodnju jednokratnih čaša.
 • 2004

  Kupnja novih strojeva za suhi offset tisak u 7 boja.
 • 2007

  Početak dekoracije sliviranja čaša.
 • 2014

  Prestanak proizvodnje PE ambalaže.